Evde trileçeyi en pratik şekilde nasıl hazırlayabilirim?
Lezzetli ve kolay bir tatlı arayanlar için evde hazırlanabilecek pratik bir trileçe tarifi. Sütlü dokusu ve karamel sosuyla herkesin beğenisini kazanacak bu tatlı, hazır kek kullanılarak kısa sürede hazırlanabiliyor.
Evde Pratik Trileçe Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet hazır pandispanya keki (marketlerde satılan)
- 1 kutu süt kreması (200 ml)
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 teneke kutu (400 ml) tam yağlı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı fındık veya ceviz (üzeri için)
Karamel Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kutu (200 ml) sıvı krema
Hazırlanışı:
- İlk olarak, hazır pandispanya kekini derin bir borcama yerleştirin
- Bir tencereye süt kreması, krema, tam yağlı süt ve toz şekeri alarak karıştırın
- Orta ateşte şekerler tamamen eriyene kadar ısıtın (kaynatmayın)
- Hazırladığınız sütlü karışımı soğumaya bırakın
- Soğuyan sütlü karışımı pandispanya kekinin üzerine dökün, her yerine eşit dağılmasını sağlayın
- Kekin sütü iyice çekmesi için buzdolabında 1 saat bekletin
Karamel Sos Hazırlığı:
- Teflon tavada şekeri eriyip karamel rengi alana kadar ısıtın
- Kremayı ve tereyağını ekleyip karıştırarak sos kıvamına getirin
- Sosu soğumaya bırakın
Son Aşama:
- Soğuyan karamel sosu trileçenin üzerine dökün
- Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz serpin
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Sütlü karışımı kesinlikle kaynatmayın, sadece ısıtın
- Kekin sütü iyice çekmesi için en az 3-4 saat buzdolabında bekletin
- Karamel yaparken şekerin yanmamasına dikkat edin
- Daha pratik olması için hazır karamel sos da kullanabilirsiniz
|