Evde Trileçe Kreması Yapımı
Trileçe pastasının en önemli parçalarından biri olan kremasını evde yapmak oldukça kolaydır. İşte adım adım trileçe kreması tarifi:
Malzemeler:
- 500 ml süt kreması (veya 200 ml krema + 300 ml süt)
- 1 kutu (170 g) krema kremşantiyi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
- Orta boy bir tencereye süt kremasını, toz şekeri, vanilyayı, unu ve nişastayı ekleyin
- Tüm malzemeleri çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın
- Ocağın altını orta ateşte açın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- Kremayı ocaktan almadan önce yumurta sarısını ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın
- Son olarak tereyağını ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın
- Kremayı soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin
- Soğuyan kremayı trileçe pastanızın üzerine döküp yayın
Püf Noktaları:
- Kremayı sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmasını önleyin
- Kremayı soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat dinlendirirseniz daha kıvamlı olur
- İsteğe bağlı olarak kremaya 1 çay kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz
- Daha hafif bir kremşanti için 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp karışıma ekleyebilirsiniz
Bu kremayla hazırladığınız trileçe pastası hem daha lezzetli hem de daha ekonomik olacaktır. Afiyet olsun! |